People

 • Rabobank: Joost van Zadelhoff per 1 januari 2017 hoofd Fiscale Zaken

   

   Rabobank heeft Joost van Zadelhoff (47) per 1 januari 2017 benoemd tot hoofd Fiscale Zaken. Joost van Zadelhoff is op dit moment manager International Tax van Rabobank. Hij neemt de taken over van Ronald Hein, die heeft besloten om zijn loopbaan buiten Rabobank voort te zetten. Joost van Zadelhoff begon zijn loopbaan als accountant en fiscalist bij PricewaterhouseCoopers en werkte daarnaast als docent/onderzoeker aan Tilburg University. In 2001 maakt hij de overstap naar de Rabobank. Hij deed ruime ervaring op in de transactiepraktijk van Global Client Solutions en gaf enkele jaren leiding aan het Nederlandse team. In 2014 kwam hij naar Fiscale Zaken om de rol van manager International Tax te vervullen. "Joost van Zadelhoff is een uitstekend fiscalist, die zich als manager kenmerkt door een open en communicatieve leiderschapsstijl", zegt Bas Brouwers, Chief Financial Officer van Rabobank. "Met zijn scherpe oog voor nieuwe ontwikkelingen is hij bij uitstek geschikt om leiding te geven aan Fiscale Zaken en invulling te geven aan de vele veranderingen op fiscaal gebied."

 • Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op als CEO van ABN AMRO

   

   Kees van Dijkhuizen, momenteel Chief Financial Officer van ABN AMRO Groep N.V. en ABN AMRO Bank N.V. is benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO). Zijn benoeming treedt in werking op het moment van goedkeuring door de toezichthouders. Deze goedkeuring wordt uiterlijk midden februari 2017 verwacht. Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op, die benoemd werd in 2009. Als CEO zal de heer Van Dijkhuizen verantwoordelijk zijn voor het waarmaken van de strategische doelstellingen die ten tijde van de IPO in november vorig jaar aangekondigd zijn. Hij zal in overleg met NLFI de voorwaarden creëren voor de Staat om het resterende belang in de bank verder af te bouwen. De heer Van Dijkhuizen zal verantwoordelijk zijn om een impuls te geven aan de nieuwe leiding die ABN AMRO in deze volgende fase nodig heeft. Als CEO zal hij, in samenspraak met de Raad van Commissarissen, vorm en inhoud geven aan de strategie, de organisatie en de inrichting van het senior management. Dit met als doel dat de bank voorbereid is op de uitdagingen die aan de komende periode verbonden zijn. ABN AMRO moet in de volgende fase staan voor een ondernemende cultuur, klantgerichtheid, duurzame groei en maatschappelijk bewustzijn. De heer Van Dijkhuizen trad in mei 2013 bij ABN AMRO in dienst. Hij was Chief Financial Officer van NIBC Bank N.V. van 2005-2013, evenals de vice-voorzitter van september 2009 tot 2013. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken. In 1999 werd hij directeur-generaal van de begroting van het ministerie van Financiën. Van 2000 tot 2005 was hij thesaurier-generaal. Olga Zoutendijk, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Kees van Dijkhuizen heeft ruime ervaring en een sterke conduitestaat als CFO bij ABN AMRO en heeft meerdere seniore bestuursfuncties in de banksector en het publieke domein vervuld. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden."  

 • ING benoemt Hans Biemans tot hoofd Sustainable Markets

   

  ING Wholesale Banking heeft Hans Biemans benoemd tot Head of Sustainable Markets. Biemans is in deze nieuwe rol verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe zakelijke kansen binnen de sector green bonds (groene obligatieleningen). Hij startte vandaag in zijn nieuwe functie en werkt vanuit ING in Amsterdam.  Biemans komt van Rabobank, waar hij Head of Sustainability for Financial Markets was. Hij begon in 2002 bij de Rabobank als Senior Sustainable Business Development Manager, waar hij de MVO-strategie van de bank heeft ontwikkeld en geïmplementeerd. In 2012 werd hij Head of Sustainability for Financial Markets. In deze rol coördineerde hij de introductie van de eerste groene obligatie van Rabobank en de groene RMBS voor Obvion, een dochteronderneming van de bank. Als adviseur was Hans nauw betrokken bij het structureren en origineren van meer dan dertig groene, sociale en duurzame obligaties voor klanten en voor de Rabobank Impact Loan for sustainable SMEs. Biemans is Executive Board Member van de ICMA Green Bond Principles (GBP), voorzitter van de GBP Defining Green Work Stream en initiatiefnemer van de ICMA Social Bond Guidance. In zijn nieuwe rol zal Biemans rapporteren aan Leonie Schreve, Global Head of Sustainable Finance bij ING Wholesale Banking en Romke van der Weerdt, Head of Capital Structuring en Liability Management bij ING Global Capital Markets. Hans brengt zijn expertise mee over de structurering van green bonds voor het bedienen van onze zakelijke klanten en van financiële instellingen die klant zijn van de bank. Dit past in de wereldwijde strategie van ING om onze duurzame financieringsactiviteiten versneld uit te breiden en om onze klanten te ondersteunen bij hun transitie naar een duurzame economie. Leonie Schreve, Global Head of Sustainable Finance bij ING zegt: "Ik ben heel blij dat we Hans kunnen verwelkomen in zijn nieuwe rol bij ING. Zijn ervaring als originator en structureringsadviseur voor klanten op groene obligaties is een enorme aanwinst voor de duurzame financieringsactiviteiten bij ING, en we hebben vertrouwen in de groeikansen die hij het team zal brengen. Hij heeft een schat aan kennis en een bewezen track record opgebouwd bij het samenwerken met klanten als Alliander, FrieslandCampina, Starbucks, de Europese Investeringsbank en KfW."

 • Nutanix stelt drie nieuwe kopstukken aan om groei in EMEA te versnellen

   

   Nutanix versterkt zijn Europese managementteam met drie nieuwe aanstellingen. Chris Kaddaras is benoemd tot vice-president en hoofd van de EMEA-regio, Patrick Cowden neemt de rol op zich van vice-president voor Centraal-Europa, de regio Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, en opkomende markten. Mark Lewis is benoemd tot senior director marketing EMEA. De benoemingen zijn inmiddels van kracht. Nutanix wil met de nieuwe aanstellingen zijn focus op groei in de EMEA-regio verscherpen en meeliften op de stijgende vraag naar clouddiensten met zijn Enterprise Cloud Platform. Chris Kaddaras heeft 15 jaar bij EMC gewerkt, waar hij onder andere vicepresident sales en presales EMEA was. Hij heeft 24 jaar ervaring in de IT en wordt regelmatig gevraagd zijn inzicht over leiderschap, operational efficiency en communicatie te delen tijdens branche-evenementen. Patrick Cowden, die rapporteert aan Kaddaras, kan putten uit zijn uitgebreide senior managementervaring bij Hitachi, Dell en EMC. Cowden is een bekend auteur en spreker.Mark Lewis heeft met zijn doelgerichte aanpak in een aantal sectoren – onder andere telecom, financiën en overheid - met succes nieuwe communicatiestrategieën geïmplementeerd. Hij deed dit bij bedrijven als Cloudera, EMC en Riverbed. "Deze nieuwe strategische aanstellingen spelen een cruciale rol voor ons, nu het aantal klanten, partners en medewerkers van Nutanix sterk aan het groeien is. Chris, Patrick en Mark zullen onze zakelijke cloud-oplossingen introduceren op nieuwe markten, en onze aanpak versterken als wereldwijd bedrijf met een lokale aanpak", aldus Sudheesh Nair, voorzitter van Nutanix.

 • ABN Amro: volgend jaar waarschijnlijk pas opvolger Gerrit Zalm bekend

   

   De raad van commissarissen van de ABN Amro en de Nederlandse Staat zijn het niet eens over de geschikte kandidaten ter opvolging van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm. Waarschijnlijk gaat het daarom nog maanden duren voordat ABN Amro een opvolger van de bestuursvoorzitter heeft aangewezen.  Het Financieele Dagblad (FD) schrijft  dinsdag op basis van ingewijden dat de eisen zo verschillen en de twee partijen zouden "nog niet in de buurt van een kandidaat" zijn. De Nederlandse Staat heeft als aandeelhouder een belangrijke stem in de benoeming. Minister Dijsselbloem verwierp tot nu toe alle door de raad van commissarissen naar voren geschoven kandidaten, schrijft het FD. De kandidaten die de minister voorstelde, werden door de commissarissen afgekeurd. De duur van het proces baart investeerders zorgen. Het wordt waarschijnlijk pas volgend jaar duidelijk wie Gerrit Zalm zal opvolgen. Daarna kan het nog zes weken tot zes maanden duren voordat de nieuwe bestuursvoorzitter, na goedkeuring door DNB en ECB, geïnstalleerd is.

 • ING: Maurits Duynstee benoemd tot Head of ING Wholesale Banking Netherlands

   

   Maurits Duynstee is benoemd tot Head of ING Wholesale Banking Netherlands per 1 november 2016. Hij wordt verantwoordelijk voor een breed zakelijk klantsegment in Nederland, van middelgrote bedrijven tot multinationals en voor een breed palet aan product- en coverage teams in de Nederlandse markt. Duynstee (48) wordt ook lid van de directie van ING Bank Nederland en van het ING Wholesale Banking Executive Team. Sinds zes jaar is Duynstee Directeur Corporate Clients & Products in Nederland en is als Global Co-head wereldwijd verantwoordelijk voor Corporate Finance bij ING. Hierbij heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verder uitbouwen van de positie van ING als de huisbank van multinationals en grote bedrijven in Nederland. Als nieuw hoofd voor Wholesale Banking in Nederland zal hij zich ook gaan richten op het verstevigen van de klantrelaties in de Nederlandse zakelijke markt door de internationale productexpertise van Wholesale Banking mee te nemen naar middelgrote bedrijven (mid corporates) in Nederland. Om het aanbod voor zakelijke klanten in Nederland verder uit te breiden, wordt Duynstee nu ook direct verantwoordelijk voor de product- en coverage teams voor Real Estate Finance, Structured Acquisition Finance en Financial Institutions in Nederland. Hij blijft leiding geven aan ING Corporate Clients & Products in Nederland en zet ook zijn verantwoordelijkheid voort als Co-head Corporate Finance wereldwijd.

 • Lees meer