People

 • Bastiaan Krol benoemd directeur Allianz Nederland Corporate

   

  Bastiaan Krol is per 1 juli 2017 de nieuwe directeur van Allianz Nederland Corporate. Bastiaan Krol volgt hiermee Wilko Emmens op, die na zeven jaar als directeur van Allianz Nederland Corporate met pensioen gaat. Krol heeft ruime ervaring in de verzekeringsindustrie. De afgelopen twee jaar was hij verantwoordelijk voor property en liabilty underwriting bij Allianz Nederland Corporate. In zijn nieuwe functie richt Krol zich specifiek op de branches property/liability, marine/engineering en motorfleet. "Allereerst wil ik Wilko bedanken. Zijn bijdrage aan het succes van Allianz in de midcorporate markt is enorm geweest. Wij zijn verheugd dat Bastiaan, met zijn uitgebreide kennis vanuit de eigen organisatie, deze rol gaat vervullen. Met zijn ervaring en competenties vormt hij de drijvende kracht in het behalen van onze groeidoelstellingen in de midcorporate markt," vertelt Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland.

 • Bart Schlattmann weg bij ING

   

   Bart Schlatmann, COO van ING Nederland heeft de bank op 1 januari verlaten, schrijft het FD. Volgens een woordvoerder van de bank is Schlatmann op eigen initiatief vertrokken. Nadere toelichting werd niet gegeven. De 47-jarige Schlatmann is in 2010 benoemd tot operationeel directeur (COO) van de Nederlandse tak van ING. Hij wordt gezien als een van de drijvende krachten achter de metamorfose van 'traditionele’ naar digitale bank. Schlatmann stond mede aan de basis van het 'agile' werken, waarbij een substantieel deel van verantwoordelijkheden van managementteams verschoof naar teams lager in de organisatie. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is Schlatmann in 1995 als global managementtrainee begonnen bij ING. Na zijn stage is hij gestart bij ING Investment Management als portfoliomanager in Atlanta, Georgia. Terug in Nederland werkte hij een aantal jaren bij Postkantoren BV, waarna hij in 2003 aan de slag ging als managing director corporate clients bij Nationale Nederlanden. In 2006 maakte Schlatmann de overstap naar Postbank, waar hij als lid van de directie verantwoordelijk was voor intermediaire zaken, postbank advies, kantoren en postbank verzekeren. Vanaf 2007 leidde Schlatmann de integratie van ING en Postbank. Sinds september 2010 tot begin dit jaar was hij als chief operating officer ING Nederland verantwoordelijk voor producten, operations, changemanagement en procesmanagement.

 • Joop Wijn (ABN AMRO) vertrekt naar Adyen

   

  Joop Wijn, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Group N.V. en ABN AMRO Bank N.V., zal met ingang van 1 mei 2017 terugtreden uit de Raad van Bestuur en ABN AMRO verlaten. Hij wordt lid van de Raad van Bestuur van Adyen, een fintech bedrijf op het gebied van betaaldiensten, in de functie van Chief Strategy and Risk Officer. Joop Wijn kwam begin 2009 in dienst bij ABN AMRO, waar hij met ingang van 1 april 2010 in de Raad van Bestuur werd benoemd. Hij is op dit moment verantwoordelijk voor de business line Corporate Banking. Olga Zoutendijk, President-Commissaris: "Ik bedank Joop Wijn voor zijn significante bijdrage aan ABN AMRO, en aan de positieve ontwikkeling van Corporate Banking. Hij heeft daarnaast, als lid van de Raad van Bestuur, een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereidingen voor de succesvolle beursgang van ABN AMRO." Kees van Dijkhuizen, CEO: "Joop Wijn heeft de afgelopen acht jaar een sterke toewijding laten zien aan ABN AMRO en haar klanten en medewerkers. Ik ben hem daarvoor zeer erkentelijk. Het was zeer plezierig om met Joop samen te werken en ik wens hem alle succes voor de toekomst." Joop Wijn: "ABN AMRO Corporate Banking staat er prima voor en heeft een goede uitgangspositie voor verdere groei. Na acht geweldige jaren ben ik nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Graag bedank ik al mijn collega’s voor de goede samenwerking en ik wens ABN AMRO alle succes voor de toekomst."

 • Edixhoven bestuursvoorzitter Aegon Nederland

   

  Vanaf 1 januari 2017 heeft Aegon Nederland een nieuw managementteam met Maarten Edixhoven (45) aan het hoofd.  Maarten Edixhoven is sinds 2014 verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf van Aegon. Daarvoor was hij CEO van Zwitserleven en werkte hij vijftien jaar bij ING. Maarten: "Onze missie is relevanter dan ooit: klanten helpen zelf bewuste keuzes te maken voor hun financiële toekomst, daar vraagt deze tijd om. Aegon en haar dochters staan midden in de samenleving. We bieden innoverende oplossingen aan onze klanten. Ik zie ernaar uit om een bijdrage te leveren aan klantgerichte vernieuwing in deze snel veranderende omgeving. We omarmen hierbij de mens en nieuwe technologie. Samen met een rijk netwerk van partners en adviseurs". Marco Keim verantwoordelijk voor continentaal Europa Maarten Edixhoven volgt Marco Keim op die vanuit de Management Board van Aegon N.V. verantwoordelijk wordt voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa. Alex Wynaendts, CEO Aegon N.V.: "Marco Keim heeft Aegon Nederland de afgelopen acht jaar door de financiële crisis geleid, gereorganiseerd en de klant in het DNA van Aegon gekregen. Aegon heeft nu een gezonde financiële basis. Met Maarten hebben we een ervaren en sterke opvolger die de beweging zal gaan maken naar een innovatief platform dat klanten en intermediairs optimaal bedient. Maarten heeft in zijn vorige functies bewezen de visie, ervaring, kracht en betrouwbaarheid in huis te hebben om daar stevig vorm aan te kunnen geven." Het team van Maarten Ook Wim Hekstra (46) en Willem Horstmann (48) zijn benoemd tot statutaire directieleden van Aegon Nederland N.V. Wim is Directeur Zakelijke Markt en was tot begin 2016 CEO van Sun Life Financial in Hong Kong. Hij werkte daarvoor in diverse internationale rollen voor ING en Heineken. Willem keert in de rol van Chief Risk Officer na zes jaar terug bij Aegon, na CRO bij Vivat te zijn geweest en CFRO bij Zwitserleven. Rutger Zomer (CFO) en Robert van der Tol (Directeur Particulieren) maken de statutaire directie van Aegon Nederland compleet. Daarnaast volgt vanaf 1 maart 2017 Anke Schlichting (47) Kees Smaling op als Chief Technology Officer van Aegon Nederland en lid van MT Nederland. Anke is op dit moment nog directeur ICT bij APG, de pensioenuitvoerder en asset manager. Kees Smaling gaat als technologie-expert samen met Marco Keim werken aan het verbeteren van de bestaande IT in de regio Europa en aan het versnellen van de implementatie van succesvolle businessmodellen op het continent. Robbert Bakker (44) is voorzitter van het snel groeiende financieel platform Knab geworden. Hij was al verbonden aan Aegon en lid van het MT Nederland als Chief Digital Officer, en nauw betrokken bij venture-investeringen van Aegon wereldwijd.

 • Van Lanschot draagt Lex van Overmeire voor als lid van Raad van Commissarissen

   

   Van Lanschot maakt bekend dat de Raad van Commissarissen voornemens is om Lex van Overmeire voor te dragen als lid van de Raad van Commissarissen. Lex van Overmeire (1956) is registeraccountant en was tot 30 juni 2016 werkzaam bij EY. In zijn loopbaan heeft hij de accountantscontrole verricht bij verschillende financiële instellingen. DNB heeft ingestemd met zijn voorgenomen benoeming als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Van Overmeire wordt voorgedragen tijdens een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering, die wordt gehouden op 30 januari 2017 om 10.00 uur in 's-Hertogenbosch. Het oproepingsbericht en de agenda met toelichting, waaronder zijn curriculum vitae zijn online in te zien. 

 • Marijke Vos aangesteld als CCO van Hyarchis

   

   Marijke Vos (40) is per 1 oktober 2016 aangesteld als de nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) van Hyarchis, specialist in content- en online samenwerkingsoplossingen. Marijke maakt naast André van der Doelen (CEO) en Sybrand Jongejans (CTO) deel uit van de directie van Hyarchis en is verantwoordelijk voor de commercie.  Deze directiefunctie is ingericht omdat Hyarchis sterke groeiambities heeft. In haar nieuwe rol richt Marijke zich op het inrichten van de organisatie en verder ontwikkelen van nieuwe markten waarin Hyarchis actief is, zoals legal, pensioenen, financieel intermediairs en ook accountancy en healthcare. Marijke was voorheen onder andere Manager International Sales bij Stater en Manager Business Development bij Eneco Zakelijk. Marijke: “Ik heb in mijn loopbaan diverse werelden gezien; van telecom, financiële dienstverlening tot energie, zowel nationaal als internationaal. De rode draad is dat ik mij begeef op de plekken waar groei en ontwikkeling plaatsvindt. Digitalisering van werkprocessen is op dit moment aan de orde binnen elke dienstverlenende sector. De ene organisatie loopt voorop en de ander kijkt het nog even aan. Ik zie dat er steeds meer behoefte is om locatie- en tijdonafhankelijk met elkaar samen te werken. Daarbij moeten verschillende betrokken partijen die deelnemen aan het werkproces overal en altijd online inzicht hebben welke acties al zijn genomen en beschikking hebben over de werkdossiers. Dat Hyarchis haar klanten en partners hierin kan faciliteren vind ik mooi, we leveren zo een waardevolle bijdrage aan de vooruitgang!” Marijke vervolgt: “Mijn ambitie is om Hyarchis op de kaart te zetten als dé partij die de digitalisering van processen faciliteert en daarmee zorgt dat organisaties zich kunnen focussen op kwaliteit voor hun eigen klanten. Of dat nu in markten is waar wij al een stevige positie hebben, of in markten waar we relatief onbekend zijn. Daarnaast wil ik in deze digitale wereld duidelijk focus houden op de ‘human touch’. Immers, zowel binnen Hyarchis als bij onze klanten zijn het de mensen die het verschil maken.” André van der Doelen, CEO van Hyarchis: “Ik ben verheugd dat Marijke onderdeel uitmaakt van ons directieteam. Ze is ambitieus en heeft een sterke visie op het creëren van customer value. Met de werkervaring die zij meebrengt, hebben we een perfecte match met de behoefte die Hyarchis heeft.”

 • Lees meer