Blog

Vertrouwen als motor

Marthe van der Molen, 20-12-2016

 

Zonder vertrouwen gebeurt er weinig. Denk maar aan de oefening waarin jij jezelf naar achteren moet laten vallen en erop moet vertrouwen dat de ander jou opvangt. Je komt simpelweg niet in beweging als je die ander niet vertrouwt.

 

Zo werkt het ook op de werkvloer. Waarom zou je je inzetten voor je werkgever, je werk maximaal doen, als je geen vertrouwen hebt in jouw leidinggevende of je het gevoel hebt dat je geen vertrouwen krijgt? Daarom is vertrouwen zo essentieel en is het belangrijk dat je daar als organisatie bewust aan werkt.

 

Vertrouwen zit hem in subtiele dingen. Te weinig vertrouwen in jou als persoon kun je voelen wanneer je te veel gecontroleerd wordt, je te weinig autonomie krijgt of je werkzaamheden opeens uit handen worden genomen door collega’s.

 

Of in grote dingen, wanneer de organisatie juist jouw vertrouwen schaadt, door niet de waarheid te vertellen, door een collega op een disrespectvolle manier te ontslaan of door beslissingen te nemen waar je niet achter staat zonder dat je hierin gekend bent.

 

Vertrouwen zit uiteindelijk vooral tussen mensen. Het zit hem in je kwetsbaar durven opstellen als leidinggevende, complimenten geven, geven van eerlijke feedback, durven loslaten en de medewerker echt laten voelen dat hij/zij de verantwoordelijkheid krijgt.

 

Wanneer je bewust werkt aan vertrouwen, zul je zien dat het de communicatie tussen mensen en in teams verbetert en opener maakt en dat het resulteert in meer zelfvertrouwen van medewerkers.

 

Dit leidt weer tot meer betrokkenheid, bevlogenheid en betere bedrijfsresultaten. En dit alles leidt weer tot meer vertrouwen… Daarmee is het een cirkel die zichzelf voedt en de motor vormt van de organisatie.

 

print

 

Thema's: Organisatie en Twynstra Gudde

Reacties

Er is nog niet gereageerd op dit artikel

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn

 

  [ Inloggen / Registreren ]