Artikel

Ozaam integreert Hello bank! in haar mobiele immo app

Redactie, 12-12-2016

 

Vastgoedstart-up Ozaam, een gratis mobiele app die potentiële kopers en huurders snel mobiele toegang geeft tot alle informatie over het vastgoed van hun interesse, gaat de samenwerking aan met de mobiele bank Hello bank!. Door de samenwerking weten huizenjagers nu meteen of de woning van hun dromen ook past binnen hun budget.

 

Het is de eerste keer dat Hellobank! op zo'n intensieve manier gaat samenwerken met een innovatieve start-up. Concreet integreert Ozaam een dynamische widget in haar mobiele app waardoor haar gebruikers bij een huis dat te koop is meteen ook zien hoeveel de maandelijkse aflossing bedraagt.

 

Romain David, mede-oprichter van Ozaam: "Door deze samenwerking kunnen huizenzoekers voortaan niet alleen snel informatie krijgen over de locatie, de inrichting en bijvoorbeeld het aantal vierkante meters van een woning, maar zien ze meteen ook het bedrag van de maandelijkse afbetaling indien ze een lening aangaan. Hierdoor weten ze in één oogopslag of een woning past binnen het voorziene budget. We hebben deze samenwerking met Hello bank! opgezet omdat dit echt een meerwaarde vormt voor onze gebruikers."

 

De gebruiker kan doorklikken naar het digitale platform Hellohome! Van Hello bank!, waar men dan meer gedetailleerde informatie krijgen over de lening voor het betreffende vastgoed.

 

Ozaam levert ook de publiciteitsborden die immokantoren plaatsen bij een vastgoed dat te koop staat. Op die borden staat een code die gebruikers in de app kunnen ingeven en waarmee ze direct toegang krijgen tot het huis waar ze op dat moment voor staan.

 

Ook kunnen gebruikers gelijkaardige panden in de buurt vinden via de app. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en werkt via het bekende like/dislike-systeem waar ook de datingsite Tinder gebruik van maakt. Alle interessante woningen kunnen worden opgeslagen om later nog eens rustig te worden bekeken. Panden die niet aan de voorwaarden voldoen, kan de gebruiker wegswipen en worden niet meer vertoond.

 

"Uiteraard kan je ook thuis vanuit je luie zetel zoekopdrachten invoeren via een bepaalde postcode, geografische selectie of prijsklasse", specifieert David.

 

Hello bank! is de eerste bank in België die hypothecaire leningen volledig online aanbiedt. De bank ziet de samenwerking met Ozaam als een volgende belangrijke stap in haar ontwikkeling.

 

Michael Anseeuw, directeur Hello bank!: "Door de integratie in de app helpt onze bank om de huizenjacht een stuk eenvoudiger te maken. Zonder dat de gebruiker een heleboel financiële gegevens dient in te vullen, krijgt hij een duidelijk zicht op de kostprijs van het vastgoedproject. Via een link naar de website van Hello bank! krijgt die gebruiker heel wat nuttige informatie over woonleningen. Het woonkrediet kan er zelfs volledig online afgehandeld worden."

 

Een bijkomend voordeel voor woningzoekers is ook dat het aangeboden vastgoed via de app heel snel online komt.

 

Romain: "30% tot 40% van het vastgoed dat wordt verkocht of verhuurd is al weg voor er tijd is om een bord aan de gevel te bevestigen. Via Ozaam is de kans dat jouw droomhuis aan je neus voorbij gaat ineens een stuk kleiner, want beschikbare woningen worden meteen opgenomen in de app en zijn dus sneller zichtbaar. Ook krijg je een melding als er nieuwe woningen op de markt komen die aan jouw zoekcriteria voldoen."

 

Link naar Fortissimo, meest gebruikte immosoftware in Vlaanderen

Ozaam bereikte onlangs de kaap van 4 miljoen page views per maand. In de lijst van meest gedownloadde apps in de categorie immo (binnen lifestyle), staat Ozaam afwisselend op de tweede en derde plaats.

De immostart-up Ozaam werkt vandaag samen met een 300-tal vastgoedkantoren in België en met andere vastgoedsoftwarepakketten met name Whise en Omnicasa.

 

"Daar komt begin januari de samenwerking met het softwarepakket Fortissimo bij, dat vooral veel gebruikt wordt in Vlaanderen", vult David aan. "Hiermee groeit het Vlaamse vastgoedaanbod in onze app significant", aldus nog David.
 

 

print

 

Thema: Betalingsverkeer

Reacties

Er is nog niet gereageerd op dit artikel

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn

 

  [ Inloggen / Registreren ]