Artikel

Firstbank kiest voor Entersekt voor veilig mobiel bankeren

Redactie, 10-02-2016

Entersekt heeft vandaag aangekondigd dat FirstBank heeft gekozen Entersekt multi-factor authenticatie product, Transakt, om de veiligheid van haar mobiel bankieren applicatie te regelen. Met hoofdkantoor in Lakewood, is FirstBank de grootste lokale bank in de staat Colorado met een totaal van $ 15,6 miljard aan activa. De bank opent regelmatig nieuwe vestigingen in Arizona en Californië.


FirstBank wil de Transakt Software Development Kit (SDK) integreren in haar mobiel bankieren applicatie voor een 'seamless', one-touch-verificatie ervaring die volledig compatibel is met FFIEC en internationale regelgeving voor out-of-band, multi-factor authenticatie. Transact vertrouwt niet op gebrekkige vingerafdruk- en antivirus technologie. In plaats daarvan werkt zij met digitale certificaten en eigen validatie technieken die elke mobiele telefoon en tablet kan indentificeren en converteren naar een betrouwbare tweede factor authenticatie. Digitale certificaten worden ook gebruikt voor het ondertekenen van transacties en bij het opzetten van een betrouwbaar kanaal tussen het mobiele apparaat en de bank waarover onderling-gevalideerde authenticatie verzoeken en antwoorden worden verzonden.


Voor FirstBank waren het beschermen van gebruikers en gebruiksgemak absolute voorwaarden. FirstBank heeft gekozen voor de oplossing waarbij een vingerafdruk met Transact wordt omgezet naar een biometrisch kenmerk. Het resultaat is een unieke beleving voor de gebruiker. Het authenticatieproces vermijdt eenmalige wachtwoorden of vragen, bij een pop-up verzoek is een enkele aanraking voldoende ter controle. Gebruikershandleidingen zijn overbodig.


"Sinds de lancering in 2014 is onze mobiele app ongelooflijk goed ontvangen door onze klanten", zegt Jim Reuter, chief operating officer bij FirstBank. "Wij verwachten dat door het toevoegen van één enkele authenticatie, de acceptatie van deze vooruitstrevende, makkelijk te gebruiken mobiel bankieren technologie, nog verder zal verbeteren."


"De bekendheid van multi-factor athenticatie bij consument zal toenemen als giganten als Google en Facebook rol het gaan uitrollen," zei Gerhard Oosthuizen, Entersekt's chief information officer. "De beveiligingsvoordelen zijn duidelijk voor iedereen. uitkeringen zijn voor iedereen duidelijk, maar gebruikers zijn terecht terughoudend als ze moeten werken met verouderde authenticatie technologieën, die omslachtig en traag werken en bovendien niet noodzakelijkerwijs altijd de vereiste beveiliging bieden, vooral op mobiele apparaten. Hier liggen kansen voor banken om een voorsprong te nemen door het ontwikkelen van aantrekkelijke, laagdrempelige en vooral gebruikersvriendelijke mobiele oplossingen vertrouwen van klanten terug te winnen. "


Schalk Nolte, chief executive officer van Entersekt, verduidelijkt: "De Amerikaanse markt eist zowel uitzonderlijk gebruiksgemak op het mobiele kanaal als absolute betrouwbaarheid. We zijn verheugd om met FirstBank te mogen werken aan het verbeteren van de beveiliging van haar mobiele app en met de best-in-class user experience. "


Transakt is Entersekt's vlaggenschip en is beschikbaar als een SDK of een stand-alone security app te downloaden via alle grote app stores. Financiële dienstverleners wereldwijd gebruiken het om online bankieren, mobiel bankieren, mobiel geld overmaken, e-commerce, call center interacties, in-tak interacties en dergelijke, te beveiligen.

 

print

Reacties

Er is nog niet gereageerd op dit artikel

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn

 

  [ Inloggen / Registreren ]