Artikel

Een stadsbank werkt anders dan een plattelandsbank

Rob van de Laar, 03-07-2014

Ondanks de forse reorganisaties bij financiële dienstverleners is er nog steeds behoefte aan vers bloed bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Tijdelijk personeel speelt hierbij een belangrijke rol.  Lambert de Pater is door Welten gedetacheerd als Intern accountmanager Bijzonder Beheer bij een lokale Rabobank.

 

Wat waren je ambities voordat je in deze branche terechtkwam? Zijn die ambities veranderd?
Ik wilde na mijn heao-opleiding Management, Economie en Recht de sector beter leren kennen en bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen. Mijn ambities zijn niet veranderd, mijn blik op de financiële sector is wel gewijzigd. Die is behoorlijk in beweging op het moment. Het is daarom een interessante tijd om in de financiële dienstverlening te werken.

Hoe ben je bij Welten terechtgekomen?
Ik heb eerder voor Rabobank gewerkt. Welten is een bekende naam in het bankenlandschap. Ik wilde graag weer in de financiële sector werken, maar niet in een vaste omgeving. Welten was voor mij daarom een logische stap. Door Welten ben ik op posities beland waar ik op eigen gelegenheid niet snel gekomen zou zijn. Daarnaast krijg ik meer dan voldoende inhoudelijke support om mijn werk goed te kunnen doen en iets extra te kunnen bieden.

In welke functies ben je al gedetacheerd geweest?
In diverse rollen binnen accountmanagement, bij MKB, Grootbedrijf en Bijzonder beheer. Allemaal rollen binnen de Rabobank-organisatie. Het voordeel van detachering is dat je deze rollen binnen verschillende organisaties doorloopt. Een stadsbank werkt anders dan een plattelandsbank. De ene MKB-afdeling zit anders in elkaar dan de andere.

Wil je verder in deze branche?
De branche is momenteel sterk aan het veranderen. Dit biedt voldoende uitdagingen maar kan er ook toe leiden dat ik uiteindelijk in een andere branche terecht kom. Door toenemende regeldruk en standaardisering verdwijnt een stuk uitdaging bij bepaalde functies binnen de bank.

Wat heeft je voorkeur: op tijdelijke basis werken of een vaste baan?

Het heeft mijn voorkeur om vanuit een vaste baan op tijdelijke basis te werken aan projecten. Hierdoor maak je kennis met verschillende plekken, gewoontes, culturen et cetera. Dit maakt mij scherper en completer. Daarom zit ik goed op mijn plek en past Welten goed bij mij.


  Lees over de ervaringen van andere gedetacheerden in de special detachering van Banking Review

 

print

 

Thema: Brunel

Reacties

Er is nog niet gereageerd op dit artikel

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn

 

  [ Inloggen / Registreren ]